Η πράσινη σαλάτα με λούζα Τήνου αποτελεί μια θρεπτική και δροσιστική επιλογή για τους λάτρεις των ελληνικών γεύσεων και της υγιεινής διατροφής.
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φανερώνει τα μυστικά του για μια πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με λούζα Τήνου. Ακολουθήστε τη συνταγή του για να απολαύσετε μια λαχταριστή υγιεινή αμαρτία!
Πράσινη Σαλάτα με Λούζα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πράσινη σαλάτα με λούζα του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Λόλα Πράσινη, Λόλα Κόκκινη, Ρόκα: Βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Καπριτσιόζα Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Λούζα Τήνου: Έχει υψηλή διατροφική αξία και είναι γνωστή ως “το αλλαντικό των Κυκλάδων”.
- Αποξηραμένα σύκα: Συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και είναι πλούσια σε βιταμίνες
- Γραβιέρα Τήνου: Αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου.
Θα λατρέψετε την πράσινη σαλάτα με λούζα του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
- Πεντανόστιμη
- Υψηλή σε πρωτεΐνη
- Χορταστική
- Xαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Καπριτσιόζα Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με λούζα
ΥΛΙΚΑ για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 80 γρ. λούζα Τήνου
- 3 αποξηραμένα σύκα
- 80 γρ. γραβιέρα Τήνου
υλικα για το ντρεσινγκ
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. χυμό λεμόνι
- 2 αποξηραμένα σύκα
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αποξηραμένα σύκα, την πικάντικη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
- Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη λούζα Τήνου στα 4, τα αποξηραμένα σύκα σε μπαστουνάκια και τη γραβιέρα σε κυβάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα μαζί με τη λούζα Τήνου, τα αποξηραμένα σύκα και την γραβιέρα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip: Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: “Διαλέξτε τα σύκα με βαθύ χρώμα, χωρίς χτυπήματα και μαυρίλες. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες για να δροσίσουν και να τα πλένετε ακριβώς πριν την κατανάλωση τους.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
309
kcal
Υδατ/κες
4.8
γρ
Πρωτεΐνη
5.7
γρ
Λιπαρά
29
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: