Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα Δροσερή με αχλάδι, καρύδια και τυρί

Μια σαλάτα γεμάτη φρεσκάδα και αντίθεση: το γλυκό αχλάδι, τα τραγανά καρύδια και το κρεμώδες τυρί δημιουργούν έναν δροσερό συνδυασμό.

Ιδανικό για να απολαύσετε κάτι ελαφρύ αλλά και χορταστικό.

Σαλάτα Δροσερή με αχλάδι, καρύδια και τυρί Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Δροσερή με Αχλάδι, Καρύδια και Τυρί και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες Α, C, φολικό οξύ και βιταμίνη Κ, προσφέρει τραγανή υφή και θρεπτικά συστατικά.
  • Αχλάδι: Προσθέτει φυσική γλυκύτητα και δροσιά στη σαλάτα, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Καρύδια: Δίνουν τραγανή υφή και είναι γεμάτα υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα.
  • Τυρί Προβολόνε ή Γλυκιά Γραβιέρα: Κρεμώδες και ελαφρώς γλυκό, δένει υπέροχα με το αχλάδι και τα καρύδια, προσθέτοντας μια πλούσια γεύση.

Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Δροσερή με Αχλάδι, Καρύδια και Τυρί γιατί είναι:

  • Γλυκιά και Αρωματική: Το αχλάδι και το μέλι στο ντρέσινγκ δίνουν μια γλυκιά νότα που ισορροπεί με την πλούσια γεύση του τυριού.
  • Πλήρης σε Θρεπτικά Συστατικά: Με πρωτεΐνη από το τυρί, φυτικές ίνες από τα πράσινα φύλλα και υγιεινά λιπαρά από τα καρύδια, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για ισορροπημένο γεύμα.
  • Εύκολη και Γρήγορη στην Προετοιμασία: Με απλά υλικά και εύκολη προετοιμασία, είναι ιδανική για κάθε γεύμα, από το μεσημεριανό στο γραφείο έως το δείπνο.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές Σαλάτα Δροσερή

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα Δροσερή με αχλάδι, καρύδια και τυρί

υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεκούλης
  • 1 αχλάδι κομμένο σε φέτες
  • ½ φλ. καρύδια
  • 100 γρ. τυρί προβολόνε ή γλυκιά γραβιέρα

για το ντρεσινγκ

  • 2 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτελεση

  1. Ρίχνουμε το μείγμα της σαλάτας σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προετοιμασία για ντρέσινγκ: Αναμιγνύετε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μπλέντερ.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και το πιάτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: ”Για μια έξτρα γευστική πινελιά, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού στο αχλάδι πριν το προσθέσετε στη σαλάτα. Θα ενισχύσει τη φρεσκάδα και θα αποτρέψει το αχλάδι από το να μαυρίσει, διατηρώντας την όψη της σαλάτας λαμπερή και ελκυστική.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
162
kcal
Υδατ/κες
6.3
γρ
Πρωτεΐνη
5.6
γρ
Λιπαρά
12
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους