Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με edamame και κινόα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με edamame και κινόα

για την σαλατα

  • 1 συσκευασία Σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 1 1/2 φλ. edamame (φασόλια σόγιας)
  • 2 αγγούρια
  • 1/2 μωβ λάχανο
  • 1 φλ. κάσιους, ανάλατα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 φλ. κόλιανδρο
  • 100 γρ. κινόα

για το ντρέσινγκ

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. μηλόξυδο
  • 1/2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτελεση

  1. Για την ΚινόαΞεπλένουμε πολύ καλά την κινόα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αφήνετε να βράσει.
  2. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια την κινόα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε την κινόα να σιγοβράσει για 15′ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το νερό.
  3. Για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε την ιταλική σαλάτα και τη μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  4. Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Το προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα.
  5. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, τα κάσιους και τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα.
  6. Για το ντρέσινγκ: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και με ένα πιρούνι χτυπάμε πολύ καλά.
  7. Για τη σύνθεση: Προσθέτουμε τη βρασμένη και κρύα κινόα στη σαλατιέρα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
102
kcal
Υδατ/κες
3,4
γρ
Πρωτεΐνη
9,2
γρ
Λιπαρά
6,3
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους