Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο


Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’

Η σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο από τον Γιάννη Λουκάκο, είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός φρεσκάδας και γεύσεων.

Ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο γεύμα στο σπίτι.

Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο Συνταγές

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης: Μείγμα από φρέσκα λαχανικά που προσφέρουν βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  • Φράουλες: Πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, προσθέτουν γλυκιά και φρουτώδη γεύση.
  • Προσούτο: Πηγή πρωτεϊνών και προσδίδει αλμυρή νότα.
  • Γκοργκοντζόλα: Δυνατή γεύση και πλούσια υφή, προσθέτει κρεμώδη γεύση στη σαλάτα.
  • Καραμελωμένα καρύδια: Πηγή υγιεινών λιπαρών και τραγανής υφής.
  • Δυόσμος: Δροσιστική και αρωματική νότα.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή γιατί είναι:

  • Ισορροπημένη σε γεύσεις: Συνδυάζει το γλυκό, το αλμυρό και το πικάντικο.
  • Πλούσια σε υφή: Τραγανή από τα καρύδια, κρεμώδης από τη γκοργκοντζόλα και φρουτώδης από τις φράουλες.
  • Θρεπτική: Περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • Εντυπωσιακή: Ιδανική για να κλέψετε τις εντυπώσεις σε ένα τραπέζι.

Βρείτε και άλλες συνταγές με Σαλάτα Παραδοσιακή

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα Φρεσκούλης παραδοσιακή, με φράουλες, γκοργκοντζόλα και προσούτο

υλικα για τη σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης
  • 60 γρ. φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στα 4
  • 30 γρ. προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • 30 γρ. καρύδια καραμελωμένα
  • 80 γρ. βινεγκρέτ φράουλα
  • 10 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • Aλάτι

για τα καραμελωμενα καρυδια

  • 100 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 20 γρ. γλυκόζη
  • Aλάτι

για τη βινεγκρετ φράουλα

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 25 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • Nερό
  • Zάχαρη
  • Aλάτι

Εκτελεση

  1. Για τη σαλάτα
    Σε ένα πιάτο κρατάμε μία μικρή ποσότητα από τις φράουλες, το προσούτο, την γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και τον δυόσμο. Σε  ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μαζί  αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε από πάνω με τα υλικά που κρατήσαμε.
  2. Για τα καραμελωμένα καρύδια
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να καραμελώσουν, για 5′ περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.
  3. Για τη βινεγκρέτ φράουλα
    Στο κάδο του μπλέντερ χτυπάμε τη μουστάρδα, τις φράουλες και το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το ηλιέλαιο, αραιώνουμε αν χρειάζεται με λίγο κρύο νερό. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Tip: Από τον Γιάννη Λουκάκο: “Μπορείτε να προετοιμάσετε τα καραμελωμένα καρύδια και τη βινεγκρέτ εκ των προτέρων για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
312
kcal
Υδατ/κες
6.9
γρ
Πρωτεΐνη
4.2
γρ
Λιπαρά
29
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους