Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με φασόλια edamame και κινόα

Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την υπερτροφή κινόα με τα θρεπτικά φασόλια edamame.

Δημιουργεί ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα που είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Σαλάτα με φασόλια edamame και κινόα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με φασόλια edamame και κινόα και γιατί να την επιλέξετε:

  • Κινόα: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, η κινόα είναι ιδανική για την υποστήριξη της ενέργειας και της πέψης.
  • Edamame: Τα φασόλια edamame είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Αγγούρι: Το αγγούρι είναι ενυδατικό και χαμηλό σε θερμίδες, προσθέτοντας δροσιά και τραγανή υφή στη σαλάτα.
  • Ξηροί καρποί: Πλούσιοι σε υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, οι ξηροί καρποί προσθέτουν θρεπτική αξία και τραγανή υφή.
  • Βαλσαμικό ξύδι: Το βαλσαμικό ξύδι προσθέτει γλυκόξινη γεύση και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα με φασόλια edamame και κινόα γιατί είναι:

  • Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • Ιδανική για χορτοφαγική ή vegan διατροφή
  • Εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία

Εξερευνήστε και άλλες Εύκολες συνταγές για Ιταλική σαλάτα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με φασόλια edamame και κινόα

για την σαλατα

  • 1 συσκευασία Σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 1 1/2 φλ. edamame (φασόλια σόγιας)
  • 2 αγγούρια
  • 1/2 μωβ λάχανο
  • 1 φλ. κάσιους, ανάλατα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 φλ. κόλιανδρο
  • 100 γρ. κινόα

για το ντρέσινγκ

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. μηλόξυδο
  • 1/2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κ.γ. μέλι
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτελεση

  1. Για την ΚινόαΞεπλένουμε πολύ καλά την κινόα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και αφήνετε να βράσει.
  2. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια την κινόα. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε την κινόα να σιγοβράσει για 15′ μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το νερό.
  3. Για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε την ιταλική σαλάτα και τη μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  4. Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Το προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα.
  5. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, τα κάσιους και τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα.
  6. Για το ντρέσινγκ: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και με ένα πιρούνι χτυπάμε πολύ καλά.
  7. Για τη σύνθεση: Προσθέτουμε τη βρασμένη και κρύα κινόα στη σαλατιέρα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Tip: Aπό τον Δημήτρη Σκαρμούτσο ”Ανακαλύψτε τη σαλάτα με φασόλια edamame και κινόα. Μια ιδανική επιλογή για χορτοφάγους, γεμάτη πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και γεύση, για υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα!”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
102
kcal
Υδατ/κες
3,4
γρ
Πρωτεΐνη
9,2
γρ
Λιπαρά
6,3
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους