Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια

Η σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια από το The Healthy Cook είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά με ψητά συστατικά και ένα ντρέσινγκ εστραγκόν που δίνει ιδιαίτερο άρωμα.

Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό πιάτο.

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Γουστόζα Φρεσκούλης: Ένα μείγμα φρέσκων λαχανικών που προσφέρει βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  • Κολοκυθάκια: Πλούσια σε βιταμίνες A και C, προσφέρουν αντιοξειδωτικά και ενυδάτωση.
  • Μανιτάρια Portobello: Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B και σεληνίου, προσφέρουν γήινη γεύση και υφή.
  • Αμύγδαλα: Πλούσια σε βιταμίνη E, μαγνήσιο και υγιή λιπαρά, προσθέτουν τραγανή υφή και θρεπτικά συστατικά.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια γιατί είναι:

  • Γευστική και αρωματική: Ο συνδυασμός των ψητών λαχανικών με το ντρέσινγκ εστραγκόν δημιουργεί μια πλούσια γεύση.
  • Θρεπτική και υγιεινή: Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Εύκολη στην προετοιμασία: Γρήγορη και απλή συνταγή που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα.

Βρείτε και άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Γουστόζα 

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια

υλικά

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Γουστόζα Φρεσκούλης
  • 6 πολύ μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση κατά μήκος
  • 2 μανιτάρια Portobello, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 τσιμπιά αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 1 τσιμπιά αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 τσιμπιά αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • ¼ φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • Λίγο αλάτι

Για το ντρέσινγκ με εστραγκόν

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν (ή 1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα βάζο με καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και το αλάτι, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά.
  3. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα κολοκυθάκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μπολ με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με προσοχή για να καλυφθούν καλά. Τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο και τα αφήνουμε 2-3′ να κρυώσουν.
  5. Ανακατεύουμε τη σαλάτα Γουστόζα με τα ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την The Healthy cook: ”Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγες σταγόνες μπαλσάμικο στο ντρέσινγκ”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
124
kcal
Υδατ/κες
2.9
γρ
Πρωτεΐνη
3.7
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους