Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με ψητά τοματίνια τυρί και κρουτόν

Μετατρέψτε μια απλή σαλάτα σε ένα γευστικό ταξίδι με την προσθήκη ψητών τοματινιών, ζουμερού τυριού, και τραγανών κρουτόν.

Η συνταγή αυτή είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ως ένα εντυπωσιακό ορεκτικό σε κάθε συγκέντρωση.

Σαλάτα με ψητά τοματίνια τυρί και κρουτόν Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με ψητά τοματίνια, τυρί και κρουτόν για να την επιλέξετε:

  • Τοματίνια: Πλούσια σε λυκοπένιο, βιταμίνη C και Κ, αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία.
  • Τσιαπάτα ή Χωριάτικο Ψωμί: Παρέχουν πλούσιες φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη.
  • Τυρί Ταλέτζιο ή Κασέρι Γλυκό: Πηγή καλής ποιότητας πρωτεΐνης και ασβεστίου.
  • Βασιλικός: Ένα αρωματικό φυτό με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θα λατρέψετε την σαλάτα γιατί είναι:

  • Ευέλικτη: Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα ανάλογα με τα υλικά που έχετε διαθέσιμα ή τις προτιμήσεις σας.
  • Ιδανική για Εντυπωσιασμό: Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια σαλάτα που ξεφεύγει από το συνηθισμένο.
  • Γρήγορη στην Προετοιμασία: Εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία, ιδανική για τις στιγμές που ο χρόνος πιέζει.

Βρείτε και άλλες συνταγές με Ιταλική σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με ψητά τοματίνια τυρί και κρουτόν

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 6-8 τοματίνια Φρεσκούλης
  • 1 τμχ ψωμί τσιαπάτα ψημένο και κομμένο σε κομμάτια ή 2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 100 γρ. τυρί ταλέτζιο ή κασέρι γλυκό

για το ντρεσινγκ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρασί Βarolo ή Vinsanto Σαντορίνης
  • 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το αλειμμα των κρουτον

  • 5 φύλλα Βασιλικός
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  2. Πασπαλίζουμε τα τοματίνια με το χοντρό αλάτι και τα σoτάρουμε ή τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160º για 5′.
  3. Κόβουμε την τσιαπάτα ή το χωριάτικο ψωμί σε κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το άλειμμα των κρουτόν και βουτάμε τα κομμάτια του ψωμιού σε αυτό. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 150º για περίπου 10′ μέχρι να ξεραθούν.
  4. Αδειάζουμε τη σαλάτας σε μπολ. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα τοματίνια, το τυρί κομμένο σύμφωνα με την προτίμηση μας και τα κρουτόν, και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Tip: Από τον Βαγγέλη Λονίκου ”Προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού στα ψητά τοματίνια πριν τα προσθέσετε στη σαλάτα για ένα επιπλέον άγγιγμα φρεσκάδας και ξινής γεύσης.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
209
kcal
Υδατ/κες
7.7
γρ
Πρωτεΐνη
4.8
γρ
Λιπαρά
16
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους