Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσινη σαλάτα με σπαράγγια και φέτα

Προσθέστε μια ανοιξιάτικη νότα στο τραπέζι σας με την Πράσινη Σαλάτα με Σπαράγγια και Φέτα από το The cook in you

Μία συνταγή που συνδυάζει την απλότητα των υλικών με την πολυπλοκότητα των γεύσεων, δημιουργώντας ένα έδεσμα που τονίζει τη φρεσκάδα και την ποιότητα.

Πράσινη Σαλάτα με Σπαράγγια και Φέτα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Πράσινη Σαλάτα με Σπαράγγια και Φέτα για να την επιλέξετε:

  • Σε αυτή την κομψή σαλάτα, η Παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία ξεδιπλώνονται τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Τα σπαράγγια, γεμάτα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, προσφέρουν μια τραγανή υφή.
  • Η φέτα, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, προσθέτει ένταση και αλμύρα, ενώ τα τοματίνια εισάγουν μια γλυκιά ισορροπία.
  • Το ντρέσινγκ με βάση το στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο, άνηθο, και λεμόνι ενώνει όλα τα υλικά με έναν κρεμώδη και δροσιστικό τρόπο.

Θα λατρέψετε την Πράσινη Σαλάτα με Σπαράγγια και Φέτα γιατί είναι:

  • Γεμάτη ζωντάνια: Κάθε μπουκιά είναι μια εκρηκτική συνάντηση διαφορετικών υφών και γεύσεων.
  • Υγιεινή: Στην καρδιά της Μεσογειακής διατροφής, συνδυάζει τα ωφέλιμα λιπαρά του ελαιόλαδου με τα φρέσκα λαχανικά.
  • Απλή αλλά Χαρακτηριστική: Η απλότητα της συνταγής επιτρέπει την ανάδειξη της κάθε γεύσης.
  • Ιδανική για Εντυπωσιασμό: Εύκολη στην προετοιμασία αλλά σίγουρη για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας..

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Παραδοσιακή Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με σπαράγγια και φέτα

υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 αβγά
  • 7-8 τοματίνια (ή δύο ντομάτες)
  • 200 γρ. φέτα

Για το ντρέσινγκ

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σοτάρουμε τα σπαράγγια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε στο σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά το σπαράγγια για 3-4’.
  2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και ένα – ένα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Στήνουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και σπάμε τη φέτα σε κομμάτια.
  4. Τοποθετούμε την Παραδοσιακή σαλάτα Φρεσκούλης σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα τοματίνια, τη φέτα και το ντρέσινγκ.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά πριν σερβίρουμε.
Tip: Aπό το Τhe Cook in you: “Για μία πιο έντονη γευστική εμπειρία, δοκιμάστε να ψήσετε τα σπαράγγια αντί να τα σοτάρετε. Το ψήσιμο εντείνει τις γλυκές νότες τους και προσθέτει μια ελαφριά καπνιστή γεύση που θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
133
kcal
Υδατ/κες
4,1
γρ
Πρωτεΐνη
5,7
γρ
Λιπαρά
9,9
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους