Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με τόνο και αγκινάρα

Η σαλάτα με τόνο και αγκινάρα από τον Κώστα Τσίγκα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός φρέσκων λαχανικών, πλούσιου σε πρωτεΐνη τόνου και γευστικών αγκινάρων.

Ιδανική για ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα, αυτή η σαλάτα είναι εύκολη στην παρασκευή και γεμάτη γεύση.

Σαλάτα με τόνο και αγκινάρα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με τόνο και αγκινάρα και γιατί να την επιλέξετε:

  • Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες Α και Κ, προσφέρουν φρεσκάδα και πικάντικη γεύση.
  • Τόνος: Πηγή άπαχης πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
  • Φύλλα Kale: Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Άσπρα Φασόλια: Παρέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης.
  • Αγκινάρα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
  • Φρέσκο Θυμάρι: Προσθέτει άρωμα και αντιοξειδωτικά.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα με τόνο και αγκινάρα γιατί είναι:

  • Πλούσια σε Θρεπτικά Συστατικά: Συνδυάζει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά.
  • Εύκολη στην Παρασκευή: Γρήγορη και απλή συνταγή για καθημερινά γεύματα.
  • Χορταστική: Ιδανική για κυρίως γεύμα.
  • Γευστική: Ο συνδυασμός των συστατικών δημιουργεί μια πλούσια και ενδιαφέρουσα γεύση.

Βρείτε και άλλες Συνταγές με Φρέσκα Φύλλα Ρόκας

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με τόνο και αγκινάρα

υλικα

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης
  • 1 κονσέρβα τόνου ή 200 γρ. φρέσκος τόνος ψημένος
  • 100 γρ. φύλλα kale
  • 60 γρ. φασόλια άσπρα βρασμένα
  • 80 γρ. αγκινάρα ψητή (φρέσκια ή από βαζάκι)
  • Φρέσκο θυμάρι

για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. limoncelo
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μπλέντερ.
  2. Ψήνουμε την αγκινάρα (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια) και την κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Για να ετοιμάσουμε τα kale chips, κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια αφού τα έχουμε στεγνώσει πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε λάδι και αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού. Εντωμεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 ºC. Στη συνέχεια, τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα σε αυτό τα κομμένα φύλλα. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να γίνουν καφέ οι άκρες των φύλλων.
  4. Ρίχνουμε τη σαλάτα σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια της αγκινάρας, τον τόνο, τα φασόλια και το φρέσκο θυμάρι. Τοποθετούμε τα kale chips πάνω από την σαλάτα μας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Tip: Συμβουλή από τον Κώστα Τσίγκα: Για μια πιο έντονη γεύση, δοκιμάστε να μαρινάρετε τον τόνο με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα μυρωδικά πριν το ψήσιμο.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
133
kcal
Υδατ/κες
6.2
γρ
Πρωτεΐνη
8.7
γρ
Λιπαρά
7.6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους