Skip to main content

Αν ψάχνετε για μια σαλάτα που να συνδυάζει φρεσκάδα, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση, αυτή η σαλάτα με άγρια ρόκα και υπερτροφές είναι η ιδανική επιλογή.

Ενσωματώνει ορισμένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας και προσφέρει μια έκρηξη γεύσης και υγείας σε κάθε μπουκιά.

Σαλάτα ρόκα με υπερτροφές Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Σαλάτα Ρόκα με Υπερτροφές και γιατί να την επιλέξετε:

  • Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης: Η άγρια ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, και βιταμίνη K, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας των οστών.
  • Ρόδι: Ένα φρούτο με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής.
  • Αβοκάντο: Γεμάτο με υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην υγεία της καρδιάς, ενώ προσφέρει επίσης μια βουτυρένια υφή στη σαλάτα.
  • Φουντούκια: Πλούσια σε βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, τα φουντούκια ενισχύουν την υγεία του δέρματος και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
  • Κινόα: Πλήρης πηγή φυτικής πρωτεΐνης, πλούσια σε φυτικές ίνες και απαραίτητα αμινοξέα, που ενισχύει τη μυϊκή ανάπτυξη και τη διατήρηση της ενέργειας.
  • Κουρκουμάς: Ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και ενισχύει την πέψη.

Θα λατρέψετε τη συνταγή Σαλάτα ρόκα με υπερτροφές  γιατί είναι:

  • Μια “θρεπτική βόμβα” που ενισχύει την υγεία και την ενέργειά σας.
  • Ισορροπημένη και πλούσια σε γεύση, ιδανική για ένα υγιεινό γεύμα ή συνοδευτικό.
  • Γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή, τέλεια για πολυάσχολες μέρες.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκα Φύλλα Ρόκας

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα ρόκα με υπερτροφές

υλικά

  • 1 συσκευασία Φρέσκα φύλλα ρόκας Ρόκα Φρεσκούλης (χρειάζονται πλύσιμο)
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. κινόα βρασμένη
  • 2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 50 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
  • 75 γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο

Εκτελεση

  1. Βράζουμε την κινόα για 15-18′.
  2. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το παντζάρι, τα κράνμπερι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κινόα.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο και αλάτι.
Tip: Από τον Βαγγέλη Λονίκου: ”Μπορείτε να προσθέσετε λίγες νιφάδες αλατιού για επιπλέον γεύση και τραγανότητα ή λίγα φύλλα δυόσμου για μια φρέσκια νότα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
160
kcal
Υδατ/κες
10
γρ
Πρωτεΐνη
4.7
γρ
Λιπαρά
11
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους