Αν ψάχνετε για μια σαλάτα που να συνδυάζει φρεσκάδα, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση, αυτή η σαλάτα με άγρια ρόκα και υπερτροφές είναι η ιδανική επιλογή.
Ενσωματώνει ορισμένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας και προσφέρει μια έκρηξη γεύσης και υγείας σε κάθε μπουκιά.
Σαλάτα ρόκα με υπερτροφές Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η συνταγή Σαλάτα Ρόκα με Υπερτροφές και γιατί να την επιλέξετε:
- Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης: Η άγρια ρόκα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, και βιταμίνη K, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγείας των οστών.
- Ρόδι: Ένα φρούτο με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση της φλεγμονής.
- Αβοκάντο: Γεμάτο με υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην υγεία της καρδιάς, ενώ προσφέρει επίσης μια βουτυρένια υφή στη σαλάτα.
- Φουντούκια: Πλούσια σε βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, τα φουντούκια ενισχύουν την υγεία του δέρματος και συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
- Κινόα: Πλήρης πηγή φυτικής πρωτεΐνης, πλούσια σε φυτικές ίνες και απαραίτητα αμινοξέα, που ενισχύει τη μυϊκή ανάπτυξη και τη διατήρηση της ενέργειας.
- Κουρκουμάς: Ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό που βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και ενισχύει την πέψη.
Θα λατρέψετε τη συνταγή Σαλάτα ρόκα με υπερτροφές γιατί είναι:
- Μια “θρεπτική βόμβα” που ενισχύει την υγεία και την ενέργειά σας.
- Ισορροπημένη και πλούσια σε γεύση, ιδανική για ένα υγιεινό γεύμα ή συνοδευτικό.
- Γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή, τέλεια για πολυάσχολες μέρες.
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκα Φύλλα Ρόκας
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα ρόκα με υπερτροφές
υλικά
- 1 συσκευασία Φρέσκα φύλλα ρόκας Ρόκα Φρεσκούλης (χρειάζονται πλύσιμο)
- 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. κινόα βρασμένη
- 2 παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 50 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
- 75 γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
Εκτελεση
- Βράζουμε την κινόα για 15-18′.
- Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το παντζάρι, τα κράνμπερι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κινόα.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο και αλάτι.
Tip: Από τον Βαγγέλη Λονίκου: ”Μπορείτε να προσθέσετε λίγες νιφάδες αλατιού για επιπλέον γεύση και τραγανότητα ή λίγα φύλλα δυόσμου για μια φρέσκια νότα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
160
kcal
Υδατ/κες
10
γρ
Πρωτεΐνη
4.7
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: