Η Σαλάτα βαλεριάνα με χαλούμι και σάλτσα μούρων είναι η τέλεια επιλογή για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων.
Tο αλμυρό χαλούμι συνδυάζεται υπέροχα με τη φρεσκάδα της βαλεριάνας και την πλούσια, φρουτώδη σάλτσα μούρων, προσφέροντας μια αναζωογονητική εμπειρία.
Σαλάτα βαλεριάνα με χαλούμι και σάλτσα μούρων Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Βαλεριάνα με Χαλούμι και Σάλτσα Μούρων και γιατί να την επιλέξετε:
- Φρέσκα Φύλλα Βαλεριάνας Φρεσκούλης: Με απαλή και ήπια γεύση, η βαλεριάνα προσθέτει δροσιά και φρεσκάδα, ιδανική βάση για κάθε σαλάτα.
- Χαλούμι: Το τηγανισμένο χαλούμι με την αλμυρή, πλούσια γεύση του συνδυάζεται τέλεια με τα φρούτα και τα λαχανικά, προσθέτοντας μια απολαυστική τραγανή υφή.
- Σύκα και Μούρα: Τα σύκα και τα μούρα φέρνουν φυσική γλυκύτητα και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προσφέροντας ενέργεια και θρέψη.
- Αβοκάντο και Αυγά: Προσφέρουν κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση, γεμίζοντας τη σαλάτα με υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη.
Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Βαλεριάνα με Χαλούμι και Σάλτσα Μούρων γιατί είναι:
- Ιδανική για Κάθε Γεύμα της Ημέρας: Από ελαφρύ μεσημεριανό έως εντυπωσιακό συνοδευτικό σε δείπνο, αυτή η σαλάτα ταιριάζει παντού.
- Εμπλουτισμένη με Υφή και Πρωτότυπα Υλικά: Το τραγανό κουκουνάρι, η κρεμώδης υφή του αβοκάντο και το ζεστό χαλούμι δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα με πολλαπλές υφές.
- Εντυπωσιακή και Πλούσια σε Χρώματα: Με τα πράσινα φύλλα βαλεριάνας, τα φρέσκα μούρα και το χρυσό χαλούμι, αυτή η σαλάτα είναι ελκυστική και χορταστική και μόνο στην εμφάνισή της.
Βρείτε και Άλλες εύκολες Συνταγές με Φρέσκα φύλλα Βαλεριάνας
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα βαλεριάνα με χαλούμι και σάλτσα μούρων
υλικά
- 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
- 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά βραστά
- 4-6 φέτες χαλούμι
- 4 σύκα
- 1 αβοκάντο
- Κουκουνάρι καβουρδισμένο
- Μερικά μούρα (blackberries, blueberries, κ.α.)
- Ξύσμα λεμονιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρεσινγκ
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι (ανθόμελο ή θυμαρίσιο)
- Μερικά μούρα
- Αλάτι
Εκτελεση
- Χτυπούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο multi, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, πλένουμε τη βαλεριάνα και τη στεγνώνουμε καλά.
- Την τοποθετούμε σε σαλατιέρα μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα σύκα και το αβοκάντο, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Τηγανίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό σκεύος το χαλούμι και το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Αντωνία Κατή: ”Για επιπλέον γεύση και άρωμα, προσθέστε λίγο φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο στο ντρέσινγκ. Θα δώσει μια μοναδική, αρωματική νότα στη σαλάτα σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
151
kcal
Υδατ/κες
5.5
γρ
Πρωτεΐνη
6.3
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: