Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα βαλεριάνα με χαλούμι και σάλτσα μούρων
υλικά
- 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
- 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα
- 2 αυγά βραστά
- 4-6 φέτες χαλούμι
- 4 σύκα
- 1 αβοκάντο
- Κουκουνάρι καβουρδισμένο
- Μερικά μούρα (blackberries, blueberries, κ.α.)
- Ξύσμα λεμονιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρεσινγκ
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι (ανθόμελο ή θυμαρίσιο)
- Μερικά μούρα
- Αλάτι
Εκτελεση
- Χτυπούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο multi, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, πλένουμε τη βαλεριάνα και τη στεγνώνουμε καλά.
- Την τοποθετούμε σε σαλατιέρα μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα σύκα και το αβοκάντο, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Τηγανίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό σκεύος το χαλούμι και το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
151
kcal
Υδατ/κες
5.5
γρ
Πρωτεΐνη
6.3
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: