Skip to main content

Η Σαλάτα του Σεφ είναι πάντοτε μια καταπληκτική πρόταση, πλήρως χορταστική και γρήγορη στην παρασκευή της.

Η Αγγελική Τσουκαλά μας δείχνει την ξεχωριστή συνταγή της για μια νόστιμη σαλάτα του σεφ. Διαφοροποιήστε ένα συνηθισμένο πιάτο με αυτή τη δημιουργική πρόταση!

Σαλάτα του Σεφ Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα του σεφ της Αγγελικής Τσουκαλά και γιατί να την επιλέξετε:

  • Φρέσκα φύλλα βαλεριάνας: Αποτελούν τη βάση της συνταγής. Οι σαλάτες Φρεσκούλης φρέσκα φύλλα βαλεριάνα και baby σπανάκι σας παρέχουν αυτά τα λαχανικά ολόφρεσκα.
  • Κάπαρη: μια ισχυρή πηγή φυτικών ινών.
  • Αβοκάντο: Παρέχει πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Αυγό βραστό: Μια φανταστική πηγή πρωτεΐνης.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα του σεφ της Αγγελικής Τσουκαλά γιατί είναι:

  • Θρεπτική
  • Χορταστική
  • Πεντανόστιμη
  • Πανεύκολη για να την φτιάξετε

Δείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες με Φύλλα Βαλεριάνας και Baby Σπανάκι

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα του Σεφ

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

υλικά Για τη μαγιονέζα

  • 1 αυγό
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • ½ κ.γ. πάπρικα

Εκτελεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το baby σπανάκι και τη βαλεριάνα. Τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε την κάπαρη, τα τοματίνια, 1 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Ετοιμάζουμε τη σπιτική μαγιονέζα, ρίχοντας σε μπολ το αυγό, το λεμόνι (ή ξύδι), αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και χτυπούμε καλά με το σύρμα κι αρχίζουμε και ρίχνουμε το λάδι μας σιγά-σιγά ενώ χτυπούμε διαρκώς.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ή την αφήνουμε στο πλάι
Tip: Από την Αγγελική Τσουκαλά “Μπορείτε να διατηρήσετε την υπόλοιπη μαγιονέζα στο ψυγείο για 4-5 ημέρες”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
289
kcal
Υδατ/κες
1.5
γρ
Πρωτεΐνη
2.6
γρ
Λιπαρά
30
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους