Χτυπούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο multi, ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, πλένουμε τη βαλεριάνα και τη στεγνώνουμε καλά.
Την τοποθετούμε σε σαλατιέρα μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα σύκα και το αβοκάντο, τα κόβουμε και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
Τηγανίζουμε ελαφρά σε αντικολλητικό σκεύος το χαλούμι και το κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε και αυτό στη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.