Συνταγές

Τονοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία τόνο σε λάδι ή σε νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (με το πράσινο μέρος)
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

για το ντρεσινγκ

  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Λίγη ρίγανη

Για συνοδευτικο

  • 1 φέτα ψωμί του τοστ με τυρί, που θα ψήσουμε για 1 λεπτό στο φούρνο, μέχρι να λειώσει το τυρί

Εκτελεση

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες στον φούρνο και τις κόβουμε σε λωρίδες ή ακόμη πιο γρήγορα, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ψήνουμε στο μάτι, σε δυνατή φωτιά, με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, γυρνώντας και από τις δυό πλευρές.

  2. Χτυπάμε σε μπολάκι όλα μαζί τα υλικά της σως, ξεκινώντας από το λεμόνι, το ξύδι και το μπαλσάμικο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. Βάζουμε στη σαλατιέρα τη σαλάτα με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε ελαφρά.

  4. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον βάζουμε πάνω στη σαλάτα μαζί με τις πιπεριές.

  5. Περιχύνουμε με τη σως και ανακατεύουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
182
kcal
Υδατ/κες
6.9
γρ
Πρωτεΐνη
5.3
γρ
Λιπαρά
15
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink