Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανητά αυγά με βλήτα και φρέσκια ντομάτα

TAGS

Χρόνος Μαγειρέματος: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Αυτή η συνταγή είναι ένας απλός αλλά γευστικός τρόπος να συνδυάσετε την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πράσινη σαλάτα από βλήτα με τα κλασικά τηγανητά αυγά.

Ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα που μπορεί να σερβιριστεί τόσο για πρωινό όσο και για ελαφρύ γεύμα.

Τηγανητά αυγά με βλήτα και φρέσκια ντομάτα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Τηγανητά αυγά με βλήτα και γιατί να την επιλέξετε:

  • Βλήτα: Τα βλίτα είναι γεμάτα βιταμίνες A, C και K, φυλλικό οξύ, και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία των ματιών και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες.
  • Αυγά: Πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, τα αυγά παρέχουν επίσης βιταμίνες D, B12 και χολίνη, που είναι απαραίτητες για την υγεία του εγκεφάλου και τη λειτουργία των κυττάρων.
  • Ελαιόλαδο: Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά, προάγοντας την καρδιαγγειακή υγεία.
  • Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι προσθέτει γεύση και είναι πλούσιο σε φυτοχημικά που υποστηρίζουν την υγεία του ανοσοποιητικού και τη μείωση της φλεγμονής.

Θα λατρέψετε τη συνταγή Τηγανητά αυγά με βλήτα γιατί είναι:

  • Εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία
  • Γευστική και θρεπτική
  • Ιδανική για πρωινό, brunch ή ελαφρύ γεύμα

Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες συνταγές για Βλήτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τηγανητά αυγά με βλήτα και φρέσκια ντομάτα

υλικα

  • 1 συσκευασία φρέσκα Βλήτα Φρεσκούλης
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 χούφτες τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 αυγά
  • 1/2 κ.γ. Ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει  ρίχνουμε τα βλήτα για 3-4′ ίσα ίσα να μαραθούν και με την τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσοχή δεν σκεπάζουμε με καπάκι όσο βράζουμε τα βλήτα για να διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους!
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα τοματίνια.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να καραμελώσει η σάλτσα μας.
  4. Προσθέτουμε τα βλήτα και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σπάμε τα αυγά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  5. Σιγομαγειρευούμε για ακόμα 3-4′! Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ψωμί.
Tip: Από την Δήμητρα Γκριτζά: ”Συνοδεύστε το πιάτο με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης για να απολαύσετε πλήρως το γεύμα σας ή προσθέστε λίγη τριμμένη φέτα για επιπλέον γεύση.”

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους