Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανητά αυγά με βλήτα και φρέσκια ντομάτα

TAGS

Χρόνος Μαγειρέματος: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Τηγανητά αυγά με βλήτα και φρέσκια ντομάτα

υλικα

  • 1 συσκευασία φρέσκα Βλήτα Φρεσκούλης
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 χούφτες τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 αυγά
  • 1/2 κ.γ. Ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει  ρίχνουμε τα βλήτα για 3-4′ ίσα ίσα να μαραθούν και με την τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσοχή δεν σκεπάζουμε με καπάκι όσο βράζουμε τα βλήτα για να διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους!
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα τοματίνια.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να καραμελώσει η σάλτσα μας.
  4. Προσθέτουμε τα βλήτα και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σπάμε τα αυγά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  5. Σιγομαγειρευούμε για ακόμα 3-4′! Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο ψωμί.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους