Μερίδες: 4 – 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 40′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Τα vegan wraps σε μαρούλι ρομάνα είναι μια εύκολη λύση για τους λάτρεις του πρωτότυπου και του υγιεινού!
Η Funkycook μοιράζεται τον τρόπο να πετύχετε τα τέλεια vegan wraps σε μαρούλι ρομάνα. Ακολουθήστε τη συνταγή της Εύας Μονοχάρη και δημιουργήστε ένα λαχταριστό γεύμα, πλούσιο σε φρέσκα λαχανικά.
Vegan Wraps σε Μαρούλι Ρομάνα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν τα vegan wraps σε μαρούλι ρομάνα της Funkycook και μάθετε γιατί πρέπει να τα επιλέξετε
- Μαρούλι ρομάνα: Περιέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ελάχιστες θερμίδες. Επιλέξτε το Μαρούλι Ρομάνα του Φρεσκούλη για απόλυτη φρεσκάδα και τραγανή υφή.
- Κουνουπίδι: Προστατεύει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς και από τον καρκίνο.
- Κρεμμύδι: Βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
- Τζίντζερ: Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Θα λατρέψετε τα vegan wraps σε μαρούλι ρομάνα της Funkycook γιατί είναι:
- Νόστιμη
- Κατάλληλη για vegan διατροφή
- Χορταστική
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και άλλες Vegan Συνταγές με φρέσκα λαχανικά:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Vegan wraps σε μαρούλι ρομάνα
Υλικά για τα Wraps
- 1 συσκευασία Μαρούλι Ρομάνα Φρεσκούλης
- 300 γρ. κουνουπίδι
- 150 γρ. μανιτάρια σιτάκε, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 ¼ κ.γ. κάρυ σκόνη
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 100 γρ. λάχανο μωβ, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 μοσχολέμονο
- Φρέσκο κόλιανδρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Υλικά για το Ντρέσινγκ
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 40 ml ζεστό νερό
- Χυμό ενός μοσχολέμονου
Εκτελεση
- Στο μπλέντερ κόβουμε το κουνουπίδι να γίνει σα ρύζι.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι της επιλογής μας και σοτάρουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο, μόλις προσθέτουμε το κουνουπίδι, τη σόγια, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα λαχανικά «στεγνώσουν» αποσύρουμε προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, το σουσάμι και μόλις κρυώσουν το λάχανο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο.
- Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα γεμίζουμε με τη γέμιση λαχανικών, περιχύνουμε με σάλτσα, χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Tip: Από τη Funkycook: “Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για κουνουπίδι βρασμένες φακές και επίσης να προσθέσετε 1-2 τσίλι ψιλοκομμένα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
126
kcal
Υδατ/κες
3.9
γρ
Πρωτεΐνη
4.3
γρ
Λιπαρά
9.8
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: