ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πράσινη σαλάτα με ψητά τοματίνια & αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού πάνω σε σπιτικό flatbread
TAGS
Μερίδες: 2-4
Χρόνος Μαγειρέματος: 30’
Η πράσινη σαλάτα με ψητά τοματίνια και αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού πάνω σε σπιτικό flatbread από την Madameginger.
Eίναι μια γευστική και πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει φρέσκια σαλάτα, αρωματικά ψητά λαχανικά και πλούσιο ντρέσινγκ ταχινιού πάνω σε αφράτα flatbreads.
Πράσινη σαλάτα με ψητά τοματίνια & αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού πάνω σε σπιτικό flatbread Συνταγή
Δείτε γιατί θα λατρέψετε την πράσινη σαλάτα με ψητά τοματίνια και αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού:
- Σαλάτα Γουστόζα Φρεσκούλης: Ένα μείγμα από φρέσκα και τραγανά λαχανικά που προσφέρουν γεύση και θρεπτικά συστατικά.
- Ψητά τοματίνια και κρεμμύδια: Προσθέτουν γλυκιά και καπνιστή γεύση στη σαλάτα.
- Αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού: Δίνει μια πλούσια και κρεμώδη υφή με νότες σκόρδου και λεμονιού.
- Σπιτικό flatbread: Ιδανικό για να συνοδεύσει τη σαλάτα και να απορροφήσει όλα τα νόστιμα ζουμιά.
Βρείτε και άλλες εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Γουστόζα Ατομική:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με ψητά τοματίνια & αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού πάνω σε σπιτικό flatbread
υλικα για τα flatbreads
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο & επιπλέον για το τηγάνισμα
- 120 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
υλικα για την σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Γουστόζα Φρεσκούλης
- 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
- Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- Καβουρδισμένο σουσάμι, για το σερβίρισμα
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρέσινγκ
- 30 γρ. ταχίνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
- ½ κ.σ. maple syrup
- 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. νερό
Εκτελεση
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την συνταγή βήμα-βήμα
- Ξεκινάμε με τα ψητά τοματίνια και τα κρεμμύδια. Τα απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στο γκριλ για 20’ να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε τα flatbreads. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε κούπα ανακατεύουμε το φυτικό ρόφημα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα. Όταν η ζύμη γίνει πολύ πηχτή χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μπάλα: θέλουμε να είναι ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια, αλλιώς τη διορθώνουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι ή φυτικό ρόφημα.
- Βάζουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’.
- Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ρευστό μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μεγάλα ή 4 μικρότερα ισομεγέθη κομμάτια και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Με πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε λεπτό δίσκο.
- Ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε ένα-ένα τα flatbreads για 3-4’ την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Για να σερβίρουμε κάνουμε τα εξής: σε μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο της σαλάτας Γουστόζα Φρεσκούλης. Προσθέτουμε λίγη ποσότητα από τα ψητά τοματίνια-κρεμμύδια και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε τα ψητά τοματίνια πάνω στα flatbreads, καλύπτουμε με τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Madameginger ”Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψητά λαχανικά όπως πιπεριές ή μελιτζάνες για ακόμα περισσότερη γεύση”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
177
kcal
Υδατ/κες
17,8
γρ
Πρωτεΐνη
2,9
γρ
Λιπαρά
15
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: