Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με ψητά τοματίνια & αρωματικό ντρέσινγκ ταχινιού πάνω σε σπιτικό flatbread


Αριθμός Μερίδων: 2-4
Χρόνος Μαγειρέματος: 30’

υλικα για τα flatbreads

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 120 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη

υλικα για την σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Γουστούζα Φρεσκούλης
  • 200 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Καβουρδισμένο σουσάμι, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το ντρέσινγκ

  • 30 γρ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ κ.σ. maple syrup
  • 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. νερό

Εκτελεση

  1. Ξεκινάμε με τα ψητά τοματίνια και τα κρεμμύδια. Τα απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στο γκριλ για 20’ να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

  2. Ετοιμάζουμε τα flatbreads. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε κούπα ανακατεύουμε το φυτικό ρόφημα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα. Όταν η ζύμη γίνει πολύ πηχτή χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μπάλα: θέλουμε να είναι ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια, αλλιώς τη διορθώνουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι ή φυτικό ρόφημα.

  3. Βάζουμε το ζυμάρι στο μπολ, καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’.

  4. Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ρευστό μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

  5. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μεγάλα ή 4 μικρότερα ισομεγέθη κομμάτια και σχηματίζουμε μπαλίτσες. Με πλάστη ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε λεπτό δίσκο.

  6. Ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε ένα-ένα τα flatbreads για 3-4’ την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

  7. Για να σερβίρουμε κάνουμε τα εξής: σε μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο της σαλάτας Γουστόζα Φρεσκούλης. Προσθέτουμε λίγη ποσότητα από τα ψητά τοματίνια-κρεμμύδια και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε τα ψητά τοματίνια πάνω στα flatbreads, καλύπτουμε με τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
177
kcal
Υδατ/κες
17,8
γρ
Πρωτεΐνη
2,9
γρ
Λιπαρά
15
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink