Συνταγές

Πανδαισία με γαρίδες και μάνγκο

Υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 ντομάτα
  • 80 γρ. κινόα (ζυγισμένη άβραστη)
  • 250 ml νερό

για τις γαριδες

  • 200 γρ. γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι (ψιλοκομμένη)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

για το ντρέσινγκ

  • 1 μάνγκο κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
184
kcal
Υδατ/κες
7.1
γρ
Πρωτεΐνη
4.8
γρ
Λιπαρά
15
γρ

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε τις γαρίδες.
    Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες γαρίδες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε (αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος και βγάζουμε και το εντεράκι με τη μύτη ενός μαχαιριού). Τοποθετούμε όλα τα υλικά τις μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30'. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις γαρίδες για 1-2' από κάθε πλευρά. Τις αφήνουμε στην άκρη.

  2. Βράζουμε την κινόα.
    Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει. Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά κάτω από τη βρύση. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (για 15-20').

  3. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ.
    Καθαρίζουμε το μάνγκο, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε μαζί με όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο multi. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σχετικά πηχτό και ομοιογενές μίγμα. To αφήνουμε στο ψυγείο.

  4. Συνθέτουμε τη σαλάτα.
    Σε ένα μπολ ή σαλατιέρα τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης. Προσθέτουμε το αβοκάντο και τη ντομάτα, κομμένα σε φέτες, την κινόα, τις γαρίδες και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ μάνγκο.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink