Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μπέικον. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά το μπέικον. Στρώνουμε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε όλη τη συσκευασία της σαλάτας.
Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα κάσιους, το μπέικον και το βασιλικό.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το βαλσάμικο το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε.