Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χειμωνιάτικη σαλάτα με παντζάρι, τζίντζερ και καρότο


Μερίδες: 1
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Χρόνος Μαγειρέματος: 10′
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χειμωνιάτικη σαλάτα με παντζάρι, τζίντζερ και καρότο

Υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Οικογενειακή Φρεσκούλης
  • 1/2 συσκευασίας Καρότο Ζουλιέν Φρεσκούλης
  • 1 φρέσκο παντζάρι τριμμένο
  • 5 λαχανάκια Βρυξελλών ξυρισμένα (πολύ ψιλοκομμένα)
  • 1 μανταρίνι σε φέτες
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 100 γρ. χοντροσπασμένα φουντούκια
  • Φύτρες για το σερβίρισμα

Για το ντρεσινγκ καροτο – τζιντζερ – μανταρινι

  • 100 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • ⅓ φλ. χυμό μανταρίνι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο (φρέσκο)
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε μια σαλατιέρα, αναμειγνύουμε τη σαλάτα, το τριμμένο παντζάρι το καρότο ζουλιέν, τα ψιλοκομμένα λαχανάκια, το μανταρίνι, τις σταφίδες και τα φουντούκια.
  2. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ. Αν το θέλουμε πιο αραιό, προσθέτουμε επιπλέον λίγο χυμό μανταρίνι.
  3. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ καρότο-τζιντζερ-μανταρίνι και γαρνίρουμε με φύτρες.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
164
kcal
Υδατ/κες
9,2
γρ
Πρωτεΐνη
2,5
γρ
Λιπαρά
12
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους